Новина від: Артем Бондар

Известные IT-бизнесмены запустили проект помощи государству «Военная комната»

В начале недели запустился сайт «Военная комната», который будет координировать работу активистов в информвойне с Россией, а также помогать правительству внедрять новые технологии в оборонные ведомства и другие госструктуры. Полное название проекта — «Координационный центр эффективных технологий на службе Украине». Его инициаторами выступили известные IT-деятели и бизнесмены: глава Интернет ассоциации Украины Татьяна Попова, основатель компании KM Core Евгений Уткин и президент компании Everest Юрий Чубатюк.
 
Руководитель проекта председатель Правления Ассоциации предприятий информационных технологий Украины Эллина Шнурко-Табакова рассказала AIN.UA, что главная цель проекта — объединить все инициативные группы и волонтеров, которые до этого поддерживали Евромайдан, а сейчас помогают Украине в противостоянии с Россией и внедрении новых информационных технологий. Проект поддержали несколько десятков различных сообществ и общественных организаций, а волонтеры уже помогли поставить и настроить оборудование для одной из украинских военных частей.
 
У центра будут три главных направления работы:
 

Діяльність АПІТУ щодо змін до Технічного регламенту радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання

В даніцй публікації наведена структура роботи АПІТУ з діяльності щодо змін до Технічного регламенту  радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання

Прикріплений файлРозмір
'язку України.pdf130.92 КБ
004 Щодо технічного регламету.pdf174.54 КБ
_нар_16_01_14_п_17_Тех_Регл._ок (5).doc59 КБ
044 Технічний регламент.pdf450.86 КБ

Зміни законодавства про ліцензування програмного забезпечення

АПІТУ звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням внести зміни до Технічного регламенту від 24 червня 2009 року № 679

АСОЦІАЦІЯ ПІДПРИЄМСТВ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ УКРАЇНИ

06 грудня 2013 р.                                                                                      Вих. № 044

Кабінету Міністрів України

Щодо технічного регламенту 
радіообладнання і телекомунікаційного
кінцевого (термінального) обладнання

 

   Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) висловлює свою повагу Кабінету Міністрів України та просить внести зміни до Технічного регламенту радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2009 р. № 679.

Відповідно до пункту 17 цього Технічного регламенту «… виробник або уповноважена ним особа – резидент України чи постачальник подає споживачеві разом із пристроєм декларацію про відповідність вимогам цього Технічного регламенту».

Прикріплений файлРозмір
044 Технічний регламент.pdf450.86 КБ

Щодо порядку ввезення та надання дозволів на ввезення з-за кордону в Україну РЕЗ та ВП

АПІТУ неодноразово зверталась до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (далі - НКРЗІ), з пропозицією створення такого Порядку ввезення та надання дозволів на ввезення з-за кордону в Україну радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, який містив би чіткі норми, що надали б імпортерам, при неавторизованих поставках, можливість оформляти новий дозвіл на не ввезену за попереднім дозволом кількість терміналів, без повторної сплати за кожен термінал.
В результаті тривалого листування, робочих нарад за участю представників НКРЗІ та АПІТУ проект такого Порядку був розроблений, а НКРЗІ на своїй офіційній сторінці оприлюднила Рішення № 668 від 20.12.2012 про схвалення проекту рішення НКРЗІ «Про затвердження Порядку ввезення та надання дозволів на ввезення з-за кордону в Україну радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв та визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 05.02.2009 № 1338». Однак, з часу розроблення проекту та подачі його до зацікавлених органів на розгляд та ухвалення, жодної інформації щодо вказаного проекту)більше не з’являлося.
Прикріплений файлРозмір
030 NKRZ - ввезення.doc49 КБ
НКРЗІ - відповідь 18.09.2013 Спрощення РЕЗ та ВП.pdf211.77 КБ
ДСУ з питань регуляторної політики 18.09.2013 Спрощення РЕЗ та ВП.pdf1015.63 КБ
ДМСУ 18.09.2013 Спрощення РЕЗ та ВП.pdf404 КБ

Стосовно патентів на планшетні компютери

В даній публікації наведено послідовність роботи АПІТУ в зв’язку з питанням по визнанню недійсності патентів, зокрема Аналітична довідка та Бібліографічні де містятться дані по суті даної проболеми та наведені основні дані про патенти і пропонувались первинні шляхи її розв’язку.

В подальшому АПІТУ було надіслано листи до Науково-дослідного інституту Інтелектуальної власності та Українського інституту промислової власності України з проханням про проведення експертиз з приводу патентоспроможності патентів на планшетні копм’ютери, для забезпечення додаткових доказів при подальшому вирішенню даного питання.

Також нами було надіслано листа до Міністра освіти і науки України Табачника Д.В. з проханням про допомогу у вирішенні питання з видачею патентів та ціллю інформування про ситуацію що склалася. На що була надана відповідь, яка представлена нижче.

Прикріплений файлРозмір
Аналітична довідка — планшети.doc37.5 КБ
028_Патент.doc205.5 КБ
029_Бібліографічнфі дані _до листа.doc130.5 КБ
16_Асоціація_інформаційних_технологій_432 (1).doc49 КБ
029_МОН-патенти.doc62 КБ
Проект - ПЗ.doc15.49 КБ
Укрпатент - Лист.pdf254.48 КБ
Укрпатент - 02.pdf258.38 КБ
- Український інститут промислової власності.pdf237.36 КБ
Відповідь - МОН.pdf479.26 КБ

Засідання громадської ради при НКРЗІ, червень 2013

Чергове засідання Громадської ради при НКРЗІ відбулося 19 червня. В засіданні взяв участь генгеральний директор АПІТУ, член громадської ради Юрій Пероганич.

Матеріали засідання доступні членам АПІТУ.

RSS-матеріал